Poluare cu produs petrolier la Porţile de Fier


Reprezentanții Hidroelectrica P.F.I – Porțile de Fier I au anunţat astăzi că în amonte de baraj  s-ar fi produs un eveniment de poluare cu produs petrolier.

La fața locului s-au deplasat reprezentanți de la S.G.A. Mehedinți- compartimentele: GRA – Gospodărirea Resurselor de Apă și Inspecția Apelor pentru a evalua situația și de a lua măsuri de intervenție, în vederea atenuării fenomenului.

De asemenea, S.H.D. – Sistemul Hidrotehnic Dunăre a luat legătura cu observatorii din amonte pentru a verifica cele sesizate. În urma deplasării reprezentanților G.R.A. – S.G.A. Mehedinți la Barajul P.F.I., la orele 13.30 s-a confirmat  existența  unor  pete discontinue de păcură. La fața locului s-au deplasat specialiști ai S.G.A. Mehedinți cu o formație de intervenție operativă care va acționa în vederea neutralizării substanțelor poluante cu 25 saci de spillsorb. Petele dicontinue sunt localizate de-a lungul barajului pe 100 m și o lățime de 30 m, între câmpurile deversoare 4–10. În momentul de față, în amonte și aval de baraj nu a fost semnalată prezența produsului petrolier, poluarea având un caracter local.
Poluare cu produs petrolier la Porţile de Fier Poluare cu produs petrolier la Porţile de Fier Reviewed by Unknown on 22:52:00 Rating: 5

Aucun commentaire:

Fourni par Blogger.