Noua arenă a Craiovei, o adevărată bijuterie

«Ediţie Specială» a intrat în posesia temei de proiectare cu privire la noul stadion care se va construi pe locul actualului “Ion Oblemenco”. Deşi, iniţial, se preconizase o arenă de 32 de mii de locuri, în ultima clipă primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, s-a răzgândit şi a propus ca arena să aibă 38 de mii de locuri!!!

Proiectul este unul grandios şi, din punct de vedere arhitectural, va imita una dintre operele marelui sculptor Constantin Brâncuşi.

Investiţia va ajunge la circa 100 de milioane de euro, iar fondurile provin de la Uniunea Europeană, în procent de 98, municipalitatea având o contribuţie de numai doi la sută. În cadrul acestui proiect se mai regăsesc o sală de gimnastică şi două terenuri de  antrenament, dintre care unul cu 5.000 de locuri. De asemenea, va fi construită în cadrul complexului, în jurul terenului de antrenament, şi o pistă de atletism. Se anticipează că lucrările vor începe în toamna acestui an, cel mai târziu în primăvara anului viitor.

 Click aici pentru a vedea tema de proiectare a noii arene din Craiova
Noua arenă a Craiovei, o adevărată bijuterie Noua arenă a Craiovei, o adevărată bijuterie Reviewed by Unknown on 05:31:00 Rating: 5

Aucun commentaire:

Fourni par Blogger.